Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 10:09

-A +A

Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 10:09
Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά
-A +A

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η εταιρεία η οποία μετρά πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας, υπέβαλε αίτηση για προστασία αφού οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της δεν κατέληξαν σε συμφωνία.  Το διοικητικό συμβούλιο της Hertz ενέκρινε την προσφυγή στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση σε δικαστήριο στο Ντελαγουέρ. Οι διεθνείς περιοχές λειτουργίας της, όπως η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν συμπεριλήφθηκαν στις διαδικασίες των ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz αναφέρει πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταμάτησε εξάλλου «όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες».

«Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς (...) πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», προσθέτει.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουγούνται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Με πληροφορίες από Reuters

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα