Hyundai i30 N: Κορυφαία διάκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Sport Auto Award

Hyundai i30 N: Κορυφαία διάκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Sport Auto Award

Το Hyundai i30 N Performance Package τιμήθηκε με το Sport Auto Award για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Όπως το 2019 και το 2020, το hot hatch κατέκτησε την πρώτη θέση στην «Κατηγορία Β : Αυτοκίνητα παραγωγής της κατηγορίας compact έως 40.000 Ευρώ – εισαγωγής» ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τους ανταγωνιστές του με 33,4% των ψήφων.

Το περιοδικό Sport Auto παρουσίασε το αναγνωρισμένο Sport Auto Award για 29η φορά φέτος. Το βραβείο που αφορά στην επιλογή των καταναλωτών είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Οι αναγνώστες του Sport Auto κλήθηκαν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα ανάμεσα σε 234 μοντέλα από 18 κατηγορίες. Συνολικά 15.522 λάτρεις σπορ αυτοκινήτων συμμετείχαν στην ψηφοφορία - σχεδόν 20% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.

«Το i30 N Performance Package ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του και έλαβε το πολυπόθητο βραβείο Sport Auto για τρίτη συνεχή φορά» δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Αυτό το επίτευγμα δείχνει ότι το hot hatch μας συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες μας και στους αναγνώστες του Sport Auto μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Δείχνει ότι η στρατηγική μας να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο της Hyundai N, σε συνδυασμό με την γκάμα εναλλακτικών κινητήρων μας, είναι στο σωστό δρόμο».

Το i30 N Performance Package διατηρεί την επιτυχία του προκατόχου του

Οι μηχανικοί της Hyundai ανέβασαν το εντυπωσιακό πακέτο υψηλών επιδόσεων, δυναμικής οδήγησης, σχεδίασης και τιμής σε άλλο επίπεδο με το i30 N Performance Pack. Η ανανεωμένη έκδοση του πολυβραβευμένου hot hatch, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, έλαβε και πάλι τη διάκριση από τους αναγνώστες του Sport Auto.

Η νέα γενιά του i30 Ν Performance Package διαθέτει LED DRL σε σχήμα V, ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών και μεγάλη αεροτομή οροφής. Ο βενζινοκινητήρας turbo 2,0 λίτρων αποδίδει 280 PS (206 kW) και 392 Nm ροπής. Το υψηλών επιδόσεων hatchback μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, φτάνοντας την τελική του ταχύτητα στα 250 km/h.

Εκτός από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το i30 N Performance Package διατίθεται επίσης με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων (N DCT) που επιτρέπει στους οδηγούς να αλλάζουν ταχύτητες ακόμα πιο γρήγορα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν αν θα χρησιμοποιήσουν την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων ή θα επωφεληθούν από τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι για να αλλάξουν χειροκίνητα σχέσεις.