H VW απέρριψε προσφορά 7,5 δισ. ευρώ για την Lamborghini

H VW απέρριψε προσφορά 7,5 δισ. ευρώ για την Lamborghini

Το VW Group δέχτηκε πριν λίγες ημέρες μια προσφορά 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση της Lamborghini την οποία όμως φέρεται να έχει ήδη απορρίψει.

Η μη δεσμευτική προσφορά έγινε με επιστολή πρόθεσης, που καθορίζει τους όρους αγοράς της ιταλικής εταιρίας από το Quantum Group AG. Η τελευταία είναι μια νεοσύστατη εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα τη Ζυρίχη, που δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων Centricus Asset Management με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό την δημιουργία μιας πλατφόρμας επενδύσεων τεχνολογίας και τρόπου ζωής, με όνομα Outlook 2030.

Για την προσφορά εξαγοράς της Lamborghini, το Quantum Group AG εκπροσωπείται από τον Ρία Στάρκ, συνιδρυτή της Piech Automotive, της εταιρείας με έδρα τη Ζυρίχη πίσω από το Piech Mark Zero, που αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.

Παρόλα αυτά, ρεπορτάζ του Reuters τον περασμένο Οκτώβριο ανέφερε ότιτο Volkswagen Group εξέταζε το ενδεχόμενο να πουλήσει τις Lamborghini, Bugatti και Ducati, καθώς κινείται στρατηγικά προς τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο λόγος σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα που το Volkswagen Group φέρεται να θέλει να «ξεφορτωθεί» τις Lamborgini και Bugatti είναι πως επενδύει ήδη δισεκατομύρια δολάρια για τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας μοντέλων των πιο εμπορικών κατασκευαστών (Volkswagen, Audi, Porsche, SEAT και Skoda), και δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να βρει τα κεφάλαια που απαιτούνται για τον εξηλεκτρισμό μοντέλων επιδόσεων περιορισμένης παραγωγής (Lamborghini, Bugatti).