7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

H SpaceX του Έλον Μασκ κέρδισε το συμβόλαιο των 2,9 δισ. δολαρίων της NASA

H SpaceX του Έλον Μασκ κέρδισε το συμβόλαιο των 2,9 δισ. δολαρίων της NASA

Η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX, κέρδισε το συμβόλαιο των 2,9 δισ. δολαρίων η NASA, με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος να μένει εκτός νυμφώνος.

Σύμφωνα με το CNBC, το συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικανική διαστημική εταιρεία προβλέπει την ανάπτυξη ενός συστήματος προσσελήνωσης προκειμένου να μεταφέρει δύο αστροναύτες στη Σελήνη και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη.

Η επιλογή της SpaceX ήταν "προς το συμφέρον" της υπηρεσίας, δήλωσε η Λάιζα Γουάτσον-Μόργκαν, η υπεύθυνη του προγράμματος αυτού, ανακοινώνοντας ότι η αποστολή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του 2024.

Σημειώνεται ότι η SpaceX ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σκοπεύει να στείλει αργότερα φέτος τέσσερις τουρίστες στο διάστημα και συγκεκριμένα σε τροχιά, στο πλαίσιο μιας αποστολής ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση ενός παιδικού νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα Artemis ανακοινώθηκε επί προεδρίας Τραμπ και είναι ένα από τα λίγα προγράμματα που συνεχίζονται επί προεδρίας Μπάιντεν στις ΗΠΑ.