H Qualcomm ζητά επίμονα άδεια από τον Λευκό Οίκο για δώσει chip στη Huawei
WSJ

H Qualcomm ζητά επίμονα άδεια από τον Λευκό Οίκο για δώσει chip στη Huawei

Η αμερικανική εταιρεία τσιπ Qualcomm Inc. ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ για να άρει τους περιορισμούς στην πώληση προηγμένων εξαρτημάτων στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei Technologies Co.

Η Qualcomm υποστηρίζει ότι η απαγόρευση εξαγωγής των τσιπ δεν θα εμποδίσει την Huawei να τα αποκτήσει από άλλες πηγές κάτι που σημαίνει απώλειες δισεκατομμυρίων έναντι των ανταγωνιστών της σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι κατασκευαστές τσιπ των ΗΠΑ χρειάζονται άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου για να στείλουν τέτοια εξαρτήματα στην Huawei, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει βάλει την εταιρεία σε μια μαύρη λίστα όσον αφορά τις εξαγωγές. 

Η Huawei συνεχίζει να χρησιμοποιεί αμερικανικό λογισμικό και τεχνολογία για το σχεδιασμό ημιαγωγών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι τέθηκε τον Μάιο του 2019 στη «μαύρη οικονομική λίστα» της Ουάσιγκτον.

Για να συνεχίσει να προμηθεύεται συγκεκριμένους ημιαγωγούς ή να χρησιμοποιεί κάποια σχέδια που συνδέονται με συγκεκριμένη αμερικανική τεχνολογία και λογισμικό, η Huawei θα πρέπει να λάβει άδειες από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.