ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

H Novavax ξεκίνησε την τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ

H Novavax ξεκίνησε την τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Η Novavax ξεκίνησε τη τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου Covid-19 στις ΗΠΑ και το Μεξικό με τη συμμετοχή 30.000 εθελοντών.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας η οποία είναι μέρος της "Επιχείρησης Ταχύτητα του Φωτός" του Λευκού Οίκου έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του τελευταίου σταδίου στη Βρετανία.

Ο Στάνλεϊ Ερκ, διευθύνων σύμβουλος της Novavax, ευχαρίστησε την Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός η οποία έδωσε στην εταιρεία μία από τις μεγαλύτερες επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη εμβολίου.

"Με την πανδημία Covid-19 να μαίνεται σε όλο τον κόσμο, αυτή η δοκιμή είναι ένα κρίσιμο βήμα για την οικοδόμηση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για την προστασία του παγκόσμιου πληθυσμού", είπε.

Αρκετοί ειδικοί στον τομέα των εμβολίων έχουν αναφέρει ότι το εμβόλιο της Novavax θα βοηθούσε τις ΗΠΑ να έχουν στη διάθεσή τους μια πραγματική εναλλακτική, αφού έχει πρωτεϊνική βάση, η οποία έχει λειτουργήσει καλά σε περιπτώσεις άλλων εμβολίων, όπως εκείνου για την ηπατίτιδα Β. Το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιεί μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία φέρουν τμήματα κοροναϊού, ωθώντας το ανοσοποιητικό να δημιουργήσει αντισώματα.