7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

H Μαδέρα επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες που έχουν κάνει ρωσικά και κινεζικά εμβολία

H Μαδέρα επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες που έχουν κάνει ρωσικά και κινεζικά εμβολία
AP Photo/Ana Brigida

Τα δημοφιλή νησιά της Μαδέρα στην Πορτογαλία θα επιτρέψουν την είσοδο σε επισκέπτες που έχουν κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά της COVID-19 συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση την Κυριακή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κυκλοφόρησε το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID την περασμένη εβδομάδα, έχει εγκρίνει μέχρι τώρα μόνο τέσσερα εμβόλια - αυτά των Pfizer Inc και BioNTech, Moderna Inc, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Το πιστοποιητικό επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν πιο ελεύθερα στο μπλοκ αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως με μία από τις τέσσερις εγκεκριμένες λήψεις, έχουν λάβει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Η ηπειρωτική Πορτογαλία δέχεται μόνο τα τέσσερα εμβόλια, αλλά η Μαδέρα, μια αυτόνομη περιοχή που είναι δημοφιλής για το κρασί και το καταπράσινο τοπίο της, δήλωσε ότι όσοι έλαβαν εμβόλια, όπως αυτό της Κίνας Sinovac ή της Ινδίας Covaxin, μπορούσαν να επισκεφθούν τα νησιά του Ατλαντικού.

Ο Πέδρο Ράμος, υπουργός Υγείας της Μαδέρα, δήλωσε ότι όλα θα γίνουν δεκτά «γιατί εκατομμύρια ανθρώπων έχουν εμβολιαστεί με αυτά τα εμβόλια (δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ), το επίπεδο προστασίας τους είναι παρόμοιο με άλλα».

Πηγή: Reuters