H... εκδίκηση του ΜEGAλου καναλιού

H... εκδίκηση του ΜEGAλου καναλιού

Του Τάσου Ευαγγελίου

Μία νέα εποχή ξεκινά για το ιστορικότερο ιδιωτικό κανάλι της χώρας μετά την απόκτηση του σήματος και της ταινιοθήκης του από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι εξελίξεις μετά τον σημερινό πλειοδοτικό διαγωνισμό αποτελούν μια ακόμη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, έθεσε ως βασικό στόχο το κλείσιμο του Mega, όπως και άλλων μη αρεστών Μέσων Ενημέρωσης. Η ιστορία εκδικείται...

Η τεράστια ταινιοθήκη και το σήμα του καναλιού που κυριάρχησε στον χώρο των τηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης περνώντας στα χέρια του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη αναβιώνουν το ιστορικό κανάλι. Ο επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να δώσει νέα πνοή και είναι ενδεικτικό πως για να αποκτήσει τη μεγάλη αυτή κληρονομιά έδωσε στον πλειστηριασμό που προηγήθηκε σχεδόν 34 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως η εξέλιξη αυτή αποτελεί και μια μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον βλέποντας την επερχόμενη νίκη στις εκλογές του 2015 είχαν στοχεύσει στον έλεγχο της ενημέρωσης καθιστώντας ως αντίπαλο όποιον δεν υπαναχωρούσε έναντι της επέλασης που ετοιμαζόταν.

Το Mega ήταν ο πρώτος στόχος. Συνέβαλαν σε αυτό και οι εσωτερικές εξελίξεις στο μεγάλο κανάλι. Και το «μαύρο» έπεσε παρότι επί σειρά μηνών και μόνο μέσα από επαναλήψεις διατηρούσε, αν όχι το προβάδισμα στην τηλεθέαση, σίγουρα μια από τις πρώτες θέσεις.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αποτελούν απάντηση στις προσπάθειες «δολιοφθοράς» που εξελίχθηκαν. Η αναβίωση του καναλιού το κλείσιμο του οποίου μετατράπηκε σε σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απάντηση της ίδιας της ιστορίας και της ελευθερίας της ενημέρωσης.

Όπως άλλωστε και η ήττα που είχε υποστεί το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού στην προσπάθεια να περιορίσουν τις τηλεοπτικές άδειες σε τέσσερις μέσα από έναν διαγωνισμό παρωδία ο οποίος τελικά κρίθηκε και αντισυνταγματικό.