ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Reuters: H EE αναμένεται να λάβει πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

H EE αναμένεται να λάβει πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
John Thys, Pool via AP, File

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να λάβει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων COVID-19 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακευτικές, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στους ηγέτες της ΕΕ την Παρασκευή και επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο επικαλείται η Επιτροπή, η Εαναμένει να λάβει 413 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και άλλα 529 εκατομμύρια την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αφού έλαβε 106 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο.

Οι πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις οι οποίες αναμένονται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ήταν αρκετές για να ανοσοποιήσουν ολόκληρο τον πληθυσμό της ΕΕ των 450 εκατομμυρίων, πολύ πέρα ​​από τον αρχικό στόχο της ΕΕ να εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως το τέλος του καλοκαιριού.

Οι εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψη μόνο τα εμβόλια από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer-BionTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna, εξαίροντας τις δόσεις από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac και τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, οι οποίες έχουν υπογράψει συμβάσεις με την ΕΕ αλλά ακόμα δεν έχουν λάβει έγκριση.

Τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Pfizer και η BioNTech οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των προμηθειών το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σχεδόν το 40% των συνολικών παραδόσεων σύμφωνα με το έγγραφο.

Νωρίτερα σε ανάρτηση της στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε «Αυτή την εβδομάδα θα φτάσουμε σε ένα νέο ορόσημο: Οι μισοί ενήλικοι στην Ε.Ε. θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου», προσθέτοντας ότι υπάρχει σταθερή πρόοδος σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής: Έχουν παραδοθεί 300 εκατ. δόσεις εμβολίων.Έχουν πραγματοποιηθεί 245 εκατ. εμβολιασμοί. 46% των ενηλίκων στην Ε.Ε. έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Πηγή: Reuters