ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Άδ. Γεωργιάδης: H διαπίστευση ως εργαλείο μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας

H διαπίστευση ως εργαλείο μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας

«Πιστεύω ότι η διαπίστευση ως εργαλείο είναι πλέον κοινός τόπος ότι μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας» δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), κ. Κώστα Κούρταλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΔ, κ. Σπύρο Ποδαρά.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης θέλω να συγχαρώ τον ΕΣΥΔ για τη μεγάλη αναβάθμιση των υπηρεσιών του καθώς, άλλωστε, πρόσφατα πιστοποιήθηκε και από τις ευρωπαϊκές αρχές, καθώς και για τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα στελέχη του σε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε γενικώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες. Πιστεύω ότι η διαπίστευση ως εργαλείο είναι πλέον κοινός τόπος ότι μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας καθώς είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Κούρταλης σημείωσε: «Η Διαπίστευση υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης θέτοντας προτεραιότητες όπως την δημιουργία κοινής ευημερίας, την προώθηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος. Το Ε.ΣΥ.Δ μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρόσφατη αξιολόγηση του από την Ευρωπαϊκή Διαπίστευση θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Σπ. Ποδαράς επισήμανε: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης 2021 και είναι ο στόχος να ενισχυθούν η ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Και μέσα από τη διαπίστευση εξασφαλίζεται η ασφαλής εκκίνηση προϊόντων, διασφαλίζεται το περιβάλλον και διασφαλίζεται και η ευμάρεια των ανθρώπων με διαπιστευμένες πιστοποιήσεις δεξιοτήτων και όλο αυτό μαζί είναι για το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας».