H Amazon εξαγoράζει την MGM για 8,45 δισ. δολάρια

H Amazon εξαγoράζει την MGM για 8,45 δισ. δολάρια

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής ταινιών Metro Goldwyn Mayer (MGM) έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων (6,9 δισ. ευρώ), ενισχύοντας το «οπλοστάσιο» της με μια τεράστια ταινιοθήκη, στη μάχη με τις άλλες μεγάλες πλατφόρμες όπως το Netflix και η Disney+.

Η MGM, που ιδρύθηκε το 1924, είναι η εταιρεία παραγωγής των ταινιών Τζέιμς Μποντ και δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών όπως το «Fargo», το «Vikings» και το «Shark Tank», ενώ έχει στην ιδιοκτησία της το καλωδιακό κανάλι Epix.

Με τη συμφωνία αυτή η Amazon θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την Amazon Prime Video παρέχοντας τους ακόμα περισσότερες επιλογές με μια ετήσια συνδρομή.

Καθώς η MGM έχει στην ταινιοθήκη της μια τεράστια συλλογή από κλασσικές ταινίες, όπως το «Rocky» και η «Σιωπή των Αμνών». Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κατάλογός της περιλαμβάνει 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, 

«Η πραγματική οικονομική αξία πίσω από αυτή συμφωνία είναι ένας θησαυρός πνευματικής ιδιοκτησίας σε ένα τεράστιο κατάλογο που σχεδιάζουμε να επανασχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα της MGM. Είναι πολύ συναρπαστικό και προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες για υψηλής ποιότητας μυθοπλασία», δήλωσε στο Reuters ο Μάικ Χόπκινες, αντιπρόεδρος της Prime Video and Amazon Studios.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, μετά από εκείνη της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολ.