Γυμναστήρια με κανόνες, ακόμα και εντός Μαΐου ανοίγουν οι πλαζ

Γυμναστήρια με κανόνες, ακόμα και εντός Μαΐου ανοίγουν οι πλαζ

Εντός Ιουνίου και με κανόνες θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, προανήγγειλε ο Νίκος Παπαθανάσης, ενώ «οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο υφυπουργός ανάπτυξης σημείωσε ότι η επανεκκίνηση λειτουργίας καταστημάτων από τη Δευτέρα 4 Μαϊου όλα τα πολυκαταστήματα, και τις μεγάλες αλυσίδες, εκτός από τα mall.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, από την 1η Ιουνίου «μόνο σε εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες», όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με τον κ. Παπαθανάση να εφιστά την προσοχή ως προς τους κανόνες λειτουργίας εστιατορίων και καφετεριών εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαϊου, σημείωσε ότι το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας και πρόσθεσε παράλληλα ότι «το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο», αφού «θα μετρηθεί από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους» για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Ως προς το πρόβλημα της επάρκειας και του κόστους των μασκών, αφού αυτές καθίστανται υποχρεωτικές, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «θα ανακοινωθεί και από την Πολιτική Προστασία και από ειδικούς ένας τρόπος εύκολος να κατασκευαστούν πάνινες μάσκες στο σπίτι που θα είναι επαναχρησιμοποιημένες», ενώ «θα είναι ένα κάλυμμα μύτης και στόματος και έτσι δεν θα μπαίνουμε στο έξοδο να αγοράζουμε μάσκες μίας χρήσης».

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «το 7-10 δεν είναι υποχρεωτικό, είναι δυνητικό» και επισήμανε ότι ο στόχος είναι «να μειώσουμε τον κόσμο που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Τέλος, για την υποστήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις στο επόμενο διάστημα, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως το γεγονός ότι μια επιχείρηση που είχε αναστείλει τη λειτουργία της επανεκκινεί, «σημαίνει ότι περνά στις πληττόμενες και στην κατεύθυνση αυτή ό,τι ισχύει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ισχύει και για την επιχείρηση που επανεκκινεί».