Guardian: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε δημοφιλή νησιά για ελέγχους

Guardian: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε δημοφιλή νησιά για ελέγχους

Η ενίσχυση των ελέγχων για τη διασπορά του κορονοϊού στα ελληνικά νησιά με μετάβαση αστυνομικών δυνάμεων σε αυτά αποτελεί βασικό θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι ελληνικές αρχές ενισχύουν την παρουσία αστυνομικών σε νησιά όπως η Μύκονος και η Ίος ώστε να αποτρέψουν τοπικά κορωνοπάρτι που οργανώνονται από επιχειρηματίες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 186 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Μύκονο ενώ πέρυσι στο νησί των ανέμων ήταν 56. Επίσης όπως υποστηρίζει στην Ίο μετέβησαν 30 αστυνομικοί καθώς το κυκλαδίτικο αυτό νησί είναι δημοφιλές στους νεαρούς τουρίστες που διασκεδάζουν χωρίς να τηρούν τα μέτρα και έτσι ευνοείται η διασπορά του Ιού.

Ο Guardian, αναφέρεται επίσης και στον χάρτη του ECDC σύμφωνα με τον οποίο τα νησιά του νοτίου Αιγαίου πέρασαν στον «κόκκινο».

Σχετικά με τον τουρισμό, η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα τα πάει σχετικά καλά τις δέκα αυτές εβδομάδες που έχει ανοίξει τα σύνορά της  με τους με τους ξενοδόχους να αναφέρουν αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς, ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν στη χώρα κατά 130% από πέρυσι.