Guardian: Αύξηση 400% στις διαδικτυακές πωλήσεις της χλωροκίνης λόγω Τραμπ

Guardian: Αύξηση 400% στις διαδικτυακές πωλήσεις της χλωροκίνης λόγω Τραμπ

Η παραίνεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιείται η ουσία χλωροκίνη για την καταπολέμηση του κορονοϊού έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις της.

Συγκεκριμένα καταγράφεται αύξηση μεγαλύτερη του 1.000% στην διαδικτυακή ζήτηση της υδροξυχλωροκίνης, του φαρμάκου κατά της ελονοσίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που επικαλείται σχετική έρευνα.

Αν και δεν έχει εδραιωθεί επιστημονικά η αποτελεσματική δράση της ουσίας, ο Τραμπ έλαβε ανοιχτά θέση υπέρ της χρήσης της τον Μάρτιο, ακολουθούμενος από τον ιδρυτή της Tesla Ελον Μασκ.

Έκτοτε, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για την αγορά υδροξυχλωροκίνης και της χλωροκίνης σημείωσαν αύξηση κατά 1.389% και 442% αντίστοιχα, παρότι ένα ζευγάρι Αμερικανών δηλητηριάστηκε κατά λάθος πίνοντας ένα υγρό που περιείχε χλωροκίνη, η οποία προοριζόταν για τη θεραπεία των παρασίτων σε ενυδρεία.

Η επιστολή των ερευνητών στο Journal of the American Medical Association Internal Medicine χρησιμοποίησαν τη συχνότητα των αναζητήσεων στις διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων όπως η Walmart, Amazon και eBay σε συνδυασμό με υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη.