7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γραμματέας ΠΟΑΣΥ: Προβληματίζει το μίσος ορισμένων για την αστυνομία

Γραμματέας ΠΟΑΣΥ: Προβληματίζει το μίσος ορισμένων για την αστυνομία

«Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όπως πρέπει, ως επαγγελματίες και στη διάθεση του πολίτη για να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του Αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο Χρήστος Συνδρεβέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, χαρακτήρισε τις χθεσινές εικόνες των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη «θλιβερότατες» και «πολύ σκληρές» που «δεν τιμούν την κοινωνία μας», κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που ήθελαν να δολοφονήσουν έναν συνάνθρωπό τους». «Μας προβλημάτισε το μίσος ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει τον ρόλο της αστυνομίας», σημείωσε.

«Πάντα είμαστε δίπλα στον πολίτη, προστάτες της κοινωνίας» ανέφερε ο Χρ. Συνδρεβέλης και σχολιάζοντας το περιστατικό αστυνομικής βίας την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν κρύφτηκε, είναι σε εξέλιξη όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. «Αλλά αυτό δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με όσα είδαμε χθες: απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού».

«Η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην Ελληνική Αστυνομία πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν είναι εμμονή αυτό σχετίζεται και με τον χρόνο σπουδών», υπογραμμίζει ο Γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, απαντώντας στην αυστηρή κριτική που ασκείται για τα φαινόμενα υπέρμετρης αστυνομικής βίας. «Θέλουμε ο αστυνομικός να είναι επαρκώς εκπαιδευμένος, έτσι όπως προβλέπουν οι μελέτες και οι κανονισμοί της αστυνομικής ακαδημίας» τονίζει.

«Εμείς ως Ομοσπονδία επιζητούμε όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και τη μετεκπαίδευση, τη δια βίου υπηρεσιακή εκπαίδευση των αστυνομικών», σημείωσε ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Αλοίμονο αν βγαίνει κάποιος από τη σχολή και δεν μετεκπαιδευθεί μέσα σε 40 χρόνια πορείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.