8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Γραβάνης: Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι η «Όμικρον» - Έπρεπε γίνει εδώ και καιρό υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Γραβάνης: Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι η «Όμικρον» - Έπρεπε γίνει εδώ και καιρό υποχρεωτικός ο εμβολιασμός
φωτογραφία αρχείου

«Έχουμε αποσπασματικές πληροφορίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον: Δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι, αν και πόσο διαφεύγει από τα εμβόλια και πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη εφόσον μολύνει τον οργανισμό. Είχαμε την ίδια συζήτηση και για τα στελέχη Δέλτα, Γάμα, Μ, και Έψιλον» υπογράμμισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, σχετικά με την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον.

Επιπλέον ο καθηγητής επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «δεν πρέπει να θορυβούμαστε πρόωρα καθώς δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε», ενώ όπως εξήγησε μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασπίδα που προσφέρουν τα εμβόλια και θα αποτελέσει εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη, όπως είπε να μην μας προστατεύει καθόλου το εμβόλιο.

Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60, η οποία ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σχολίασε τα εξής: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με μια συμπεριφορά που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, εκεί η πολιτεία παρεμβαίνει με μια δημοκρατική απόφαση επιβάλλοντας κάποιο πρόστιμο. Όπως όταν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος»