Goldman Sachs: Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν ήδη τα επίπεδα προ κορονοϊού

Goldman Sachs: Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν ήδη τα επίπεδα προ κορονοϊού

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, με περιοριστικά μέτρα σε ισχύ και τον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων να υποχωρεί μόλις πρόσφατα από πενταψήφια επίπεδα, ωστόσο οι επιχειρήσεις της χώρας δείχνουν να έχουν ξεπεράσει το πλήγμα σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της Goldman Sachs για τις εισηγμένες στον S&P 500.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Goldman, τα κέρδη ανά μετοχή για τις εταιρείες του διευρυμένου δείκτης της Wall Street, αυξήθηκαν δραστικά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Το 2% από έτος σε έτος δεν ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό από μόνο του, γίνεται όμως όταν συγκριθεί με την εκτίμηση πτώσης κατά 11% που ανέμεναν οι αναλυτές

Θέση οδηγού στα κέρδη είχε ο κλάδος των πρώτων υλών, με αύξηση κατά 17% των κερδών ανά μετοχή σε ετήσια βάση, ακολουθούμενος από τον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και τα χρηματοοικονομικά, με κέρδη 14% για τον καθένα.

Η ανάλυση της Goldman Sachs έλαβε υπόψιν 367 απο τις 500 εταιρείες του S&P 500, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 84% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της Goldman αύξησαν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του S&P 500 το 2021 κατά 2% στα 181 δολάρια, στη βάση των εκτιμήσεων για ενισχυμένες πωλήσεις και περιθώρια κέρδους, τα οποία αναμένεται ότι θα αντισταθμίσουν την πίεση που επιφέρουν τα κόστη.

Επιπλέον, το «πακέτο Μπάιντεν» εκτιμάται ότι θα είναι ο επόμενος καταλύτης για τις αμερικάνικες μετοχές, αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της εταιρείας, με επικεφαλή τον Ντέιβιντ Κόστιν.

«Από άποψη ροών, οι περαιτέρω πληρωμές στα πλαίσια οικονομικής τόνωσης θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη ζήτηση των νοικοκυριών για μετοχές των ΗΠΑ», επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,2% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σε σχέση με τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου βρίσκεται στο +76%,