Goldman Sachs: «Ψηλά» το πετρέλαιο, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: «Ψηλά» το πετρέλαιο, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ

Η Goldman Sachs δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν θα επηρεάσει τις αισιόδοξες προβλέψεις της για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και πως μια θριαμβευτική νίκη των Δημοκρατικών θα μπορούσε να είναι θετικός καταλύτης για αυτούς τους κλάδους.

Η επενδυτική τράπεζα επανέλαβε τις αισιόδοξες προβλέψεις της για το 2021 τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το φυσικό αέριο, τονίζοντας πως οι παράγοντες που δείχνουν άνοδο των τιμών υπερτερούν του όποιου εκλογικού αποτελέσματος.

«Η πρόσφατη αλλαγή στις τιμές του πετρελαίου, και το ράλι που τροφοδοτείται από το υψηλότερο αναμενόμενο πακέτο τόνωσης και την φθίνουσα ισοτιμία του δολαρίου, υποδηλώνει ότι η εκλογή Μπάιντεν θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικός καταλύτης για το πετρέλαιο», αναφέρει η τράπεζα.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο, αν και η μικρότερη διαφορά σε κάποιες πολιτείες είναι πιθανό να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, νίκη του Μπάιντεν θα σημαίνει πιθανώς νέους κανόνες που θα αυξήσουν το κόστος παραγωγής του σχιστόλιθου, ενώ οι κλιματικές προτεραιότητες του υποψηφίου των Δημοκρατικών θα απαιτούν δημιουργία νέων υποδομών που, σε συνδυασμό με μια σημαντική αρχική οικονομική ενίσχυση, θα οδηγήσουν σε αυξημένη ζήτηση πετρελαίου στα αμέσως επόμενα χρόνια.