7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Γώγος: Ίος, Πάρος και Τήνος τα «κόκκινα» νησιά με θετικότητα έως και 5,5%

Γώγος: Ίος, Πάρος και Τήνος τα «κόκκινα» νησιά με θετικότητα έως και 5,5%
Shutterstock

Η Τήνος εντάσσεται πλέον στα «κόκκινα» νησιά, όπως η Ίος και η Πάρος, όπου η θετικότητα κυμαίνεται από 4,5% έως και 5,5%, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο. «Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης. Ενώ επισήμανε ότι στην Κρήτη «η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί».

Όπως τόνισε, απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι. Όπως εξήγησε με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με τον Χ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Τα νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο» - Τα περιοριστικά μέτρα που εξετάζονται