7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Γώγος: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Να ανοίξουν και άλλες κλίνες και στα παιδιατρικά

Γώγος: Αυξάνονται οι εισαγωγές - Να ανοίξουν και άλλες κλίνες και στα παιδιατρικά

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα και στα παιδιατρικά τμήματα, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη σταδιακή αύξηση της επιβάρυνσης των νοσοκομείων.

«Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά.»

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο.

«Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχει τάση για αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, συμπλήρωσε όμως ότι η κατάσταση είναι σταθερή. «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση, τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μεγάλη αύξηση έχουν σημειώσει τα κρούσματα στα παιδιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.