Βρετανία: Ανακοινώνονται σήμερα οι χώρες για ταξίδια χωρίς καραντίνα

Βρετανία: Ανακοινώνονται σήμερα οι χώρες για ταξίδια χωρίς καραντίνα

Ο "πράσινος κατάλογος" της Βρετανίας με τις χώρες στις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς καραντίνας για την COVID-19 θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Γκραντ Σαπς σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, γράφει η εφημερίδα The Sun.

Η Βρετανία αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα έναν "πράσινο κατάλογο" με περιοχές χαμηλού κινδύνου, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών μέσων, όσον αφορά την Ελλάδα, τουλάχιστον πέντε νησιά, Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος, φαίνεται ότι θα ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς για να ταξιδεύσουν οι Βρετανοί.

Με αναφορές τους οι βρετανικές Sun, Independent, The Times κατονομάζουν τα εν λόγω ελληνικά νησιά ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid και ότι το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την «πράσινη λίστα» των περιοχών, στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί με την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από τις 17 Μαΐου.

Η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (FCDO) είναι αυτή που εκδίδει τις λίστες

- Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί» στο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου, θα απαιτούν καραντίνα - σε ξενοδοχείο ή κατ' οίκον, αντιστοίχως.

- Όσοι προέρχονται από χώρες της «πράσινης λίστας» θα αποφεύγουν την απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώσουν 100 λίρες για τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.