Γκουαϊδό:  «Σύμμαχος του οργανωμένου εγκλήματος» ο Μαδούρο

Γκουαϊδό: «Σύμμαχος του οργανωμένου εγκλήματος» ο Μαδούρο

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, σύμφωνα με την Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, κατηγόρησε την Τρίτη τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι είναι «σύμμαχος του οργανωμένου εγκλήματος» στη χώρα της Καραϊβικής μετά το θάνατο του Κάρλος Λουίς Ρεβέτ, γνωστού με το ψευδώνυμο «ελ Κόκι», που θεωρείται ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τους πυροβολισμούς που έπεσαν τον περασμένο Ιούλιο στο Καράκας.

«Ο Μαδούρο είναι σύμμαχος του οργανωμένου εγκλήματος στη Βενεζουέλα, όχι μόνο των αντιφρονούντων των FARC, του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN)», είπε ο πρώην βουλευτής σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ο Γκουαϊδό επεσήμανε ότι στις λεγόμενες «ζώνες ειρήνης» της χώρας της Καραϊβικής, που δημιουργήθηκαν το 2013 ως σχέδιο για τις εγκληματικές συμμορίες να παραδώσουν τα όπλα τους, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μαδούρο «αλληλεπιδρούν με εγκληματίες».

«Κάποια στιγμή έγινε λόγος για ειρηνευτικές ζώνες, είδαμε ακόμη και πώς στελέχη του υψηλού καθεστώτος πήγαν σε αυτές τις ζώνες, αλληλεπιδρούσαν με αυτούς τους φερόμενους δολοφονημένους εγκληματίες σήμερα (γνωστός και ως «ελ Κόκι»), λέω δήθεν γιατί θα πρέπει να περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση. Είναι μήνες ή χρόνια που συνεχίζεται αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο Γκουαϊδό πρόσθεσε ότι η Βενεζουέλα «θέλει να ανακτήσει τη δημοκρατία της και μαζί της την ελευθερία της, την ικανότητα να έχει δικαιώματα και να μην ανησυχεί για το αυξανόμενο έγκλημα, το οποίο όχι μόνο καταλαμβάνει την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας αλλά και άλλες περιοχές».