Γκόρντον Μπράουν: Η Βρετανία κινδυνεύει με διάλυση

Γκόρντον Μπράουν: Η Βρετανία κινδυνεύει με διάλυση

Την άποψη ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον τρόπο διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου επειγόντως καθώς διακινδυνεύει με το να γίνει «αποτυχημένο κράτος», εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Καθώς το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο δημοψήφισμα με ερώτημα την ανεξαρτησία, στην περίπτωση που αποσπάσει την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο στις εκλογές του Μαΐου, ο Γκόρντον Μπράουν υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να συστήσει επιτροπή για τη δημοκρατία για να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γράφοντας στην εφημερίδα Daily Telegraph, ο Μπράουν υποστήριξε: «Η επιλογή είναι τώρα μεταξύ ενός μεταρρυθμισμένου κράτους και ενός αποτυχημένου κράτους. Θα πρέπει να συσταθεί άμεσα μια επιτροπή με στόχο να μελετήσει τι ανάγκες έχουν οι περιφέρειες της χώρας».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει εθνική ολοκλήρωση χωρίς πολιτική ένταξη και η επιτροπή μπορεί να ξεκινήσει μαθαίνοντας από την εμπειρία χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αμερική όπου, εν μέρει λόγω της βρετανικής επιρροής στο παρελθόν, το ανώτερο νομοθετικό σώμα είναι γερουσιαστές των περιφερειών τους, και οι μειονότητες που μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν εγγυώνται μια ισχυρότερη φωνή», πρόσθεσε ο Μπράουν.