Γκαλαπάγκος: 2.000 γαλόνια ντίζελ στο βυθό εξαιτίας ναυαγίου

Γκαλαπάγκος: 2.000 γαλόνια ντίζελ στο βυθό εξαιτίας ναυαγίου

Ένα πλοίο που μετέφερε 47 βαρέλια ντίζελ βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών ενός από τα νησιά Γκαλαπάγκος του Ισημερινού το Σάββατο, σύμφωνα με την Daily Mail. Το πλοίο, που ονομάζεται Albatroz, ναυάγησε κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroecuador.

Πρόκειται για ιδιωτικό καταδυτικό στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι διασώθηκαν. Ωστόσο, σήμανε οικολογικός συναγερμός λόγω «επιφανειακής» κηλίδας που σημειώθηκε εξαιτίας της διαρροής του πετρελαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ισημερινού.

Στο Twitter, στον επίσημο λογαριασμό του Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος αναφέρεται ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να ανασυρθεί το σκάφος στην επιφάνεια.

Τα Γκαλαπάγκος ανακηρύχθηκαν το 1978 ως η πρώτη Φυσική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO, γνωστά για τις γιγάντιες χελώνες του. Η βύθιση του πλοίου έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο αύξησε κατά σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μίλια την προστατευόμενη θαλάσσια ζώνη γύρω από τα νησιά Γκαλαπάγκος.