7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Γκάγκα: H αναπροσαρμογή των υπηρεσιών υγείας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών

Γκάγκα: H αναπροσαρμογή των υπηρεσιών υγείας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών
Eurokinissi

«Κατά την πανδημία, το σύστημα υγείας εξοπλίστηκε ιατροτεχνολογικά και στελεχώθηκε με προσωπικό, ενώ η νέα στρατηγική αναπροσαρμογής των υπηρεσιών υγείας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ομιλία της στο συνέδριο «health world 2021».

Στις αλλαγές που συντελέστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και στην νέα στρατηγική του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ομιλία της στο συνέδριο «health world 2021» με θέμα «Η κρίση της πανδημίας-η επόμενη ημέρα», που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Ποτέ δεν υπήρξε ένας προγραμματισμός για το τι γιατρούς θέλουμε και τώρα το ξεκινάμε ώστε να γνωρίζουμε πόσους ειδικούς θέλουμε σε κάθε ειδικότητα, ποιοι θα πάνε σε αυτή την ειδικότητα και πόσους γενικούς γιατρούς θέλουμε. Άρα, για να μιλήσουμε για ΠΦΥ πρέπει να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση», τόνισε η κ. Γκάγκα. Η εκπαίδευση των γιατρών θα περιλαμβάνει εξάμηνη εξάσκηση σε ένα τομέα παθολογικό, σεμινάρια για αντιμετώπιση τραύματος και επειγόντων και στη συνέχεια θα κάνουν υπηρεσία στην επαρχία. «Κάνουμε ένα ουσιαστικό αγροτικό», τόνισε.

Η εκπαίδευση θα επεκταθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους διασώστες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει σεμινάρια για αντιμετώπιση τραύματος στους πολίτες.

Επίσης, θα δοθούν οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν στην περιφέρεια το σύστημα υγείας και παράλληλα θα υπάρχει και αξιολόγηση. Έχουμε, είπε, 124 νοσοκομεία, 197 κέντρα υγείας, 86 πολυδύναμα ιατρεία, 1.318 αγροτικά ιατρεία και 44 ειδικά ιατρεία. Αυτό που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο άσκησης της ιατρικής είναι ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, που σύντομα θα ολοκληρωθεί, είπε η κ. Γκάγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ