7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γκάγκα για μετάλλαξη Δέλτα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε COVID

Γκάγκα για μετάλλαξη Δέλτα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε COVID
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα έκρουσε η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΕ) Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Η  μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές COVID», υπογράμμισε.

Όπως υπογράμμισε, η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ.

«Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη», επισήμανε.

Σύμφωνα με τη Μ. Γκάγκα, πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ, όπως σημείωσε, από την μετάλλαξη Δέλτα, πλήττονται και τα παιδιά και «αν αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία».

«Φορώντας  μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η Μ. Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών έκανε λόγο για «ανησυχητικό φαινόμενο», σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις».

«Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.