7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Γκάγκα: Αύξηση 25% των νοσηλειών σε δύο εβδομάδες - Λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα

Γκάγκα: Αύξηση 25% των νοσηλειών σε δύο εβδομάδες - Λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα
Eurokinissi

Οι νοσηλείες, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε δύο εβδομάδες πανελλαδικά, τόνισε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία. Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, για την ασφάλεια των ίδιων και των ασθενών, επισήμανε. Σκιαγραφώντας το προφίλ των ασθενών, υπογράμμισε ότι ελάχιστοι είναι εμβολιασμένοι.

«Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, είναι λογικό για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών» τόνισε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα.

 «Το εμβόλιο δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες  οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο» εξήγησε. «Μετά 5,5 δισ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε. 

«Υπάρχουν άνθρωποι, παρά τη φροντίδα, που δεν πάνε καλά, αυτό μας φοβίζει και μας στενοχωρεί» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα. 

«Είμαστε συνεχώς γεμάτοι»

 

Ερωτηθείσα για το άμεσο μέλλον ανέφερε ότι «με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους, πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης». 

«Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες» ανέφερε. 

Οι πανελλαδικές νοσηλείες, συνέχισε η M. Γκάγκα, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε δύο εβδομάδες, «εμείς εδώ και περίπου ένα είμαστε συνεχώς γεμάτοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι «άλλα νοσοκομεία πιθανόν πρέπει να ανοίξουν, χρειάζονται καινούργια τμήματα, εμείς γυρίσαμε το νοσοκομείο σε λειτουργία COVID εδώ και 1,5 μήνα περίπου». 

Ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι

 

Μιλώντας για το προφίλ ασθενών από COVID διευκρίνισε ότι κάποιοι επέστρεψαν από διακοπές, κάποιοι ήταν στην Αθήνα και κόλλησαν από άλλους που γύρισαν από διακοπές... «Είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες 20 με 30 στο σύνολο 340 με 360 ασθενών. Πολλοί από τους ασθενείς που είναι σε μονάδες ή καταλήγουν έχουν υποκείμενα». 

Έχουμε, πρόσθεσε η Μ. Γκάγκα, πολλούς μεγάλους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, αλλά έχουμε και δύο νεαρά άτομα τους έχουμε βάλει σήμερα χωρίς άλλα προβλήματα στο νοσοκομείο.