Γκάφα Ξυδάκη: «Είδε» χιόνια στον Καρά Τεπέ, χωρίς η κακοκαιρία να περάσει από τη Λέσβο

Γκάφα Ξυδάκη: «Είδε» χιόνια στον Καρά Τεπέ, χωρίς η κακοκαιρία να περάσει από τη Λέσβο

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τις ζημιές και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» τοποθετήθηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης σε τηλεοπτική εκπομπή, ωστόσο λανθασμένα υποστήριξε πως οι πρόσφυγες που διαμένουν στον Καρά Τεπέ της Λέσβου θάφτηκαν στο χιόνι, αγνοώντας πως στο νησί δεν σημειώθηκαν καθόλου χιονοπτώσεις.

«Ας μην γκρινιάζουμε, όμως, καθόλου να μην γκρινιάζουμε. Γιατί άλλοι άνθρωποι, αυτήν τη στιγμή με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα σαν Σινδόνη, σαν "Νεκρική Σινδόνη" που λέει ο Παπαδιαμάντης, στο Καρά Τεπέ. Στους καταυλισμούς των προσφύγων, με γυναικόπαιδα, με παιδάκια, με μωρομάνες, με αδύναμους ανθρώπους κάτω από το σεντόνι του χιονιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ξυδάκης για τη Λέσβο.

Ωστόσο, ο Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός και πρώην βουλευτής Λέσβου, καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Ξυδάκη, κλήθηκε να μιλήσει για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στο Καρά Τεπέ, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και τον διέψευσε.

«Καλημέρα Νίκο, ευτυχώς η Μυτιλήνη δεν είναι χιονισμένη» ανέφερε ο κ. Πάλλης, με τον Νίκο Ξυδάκη, πρώην υπουργό Πολιτισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να απαντά με ένα αμήχανο «Ναι».