Γκ. Μαγιορκίνης: Προοίμιο ενός δεύτερου κύματος τα «ορφανά» κρούσματα

Γκ. Μαγιορκίνης: Προοίμιο ενός δεύτερου κύματος τα «ορφανά» κρούσματα

Σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορονοϊού χαρακτήρισε τα «ορφανά» κρούσματα ο Γκ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως «η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος» του ιού.

Μιλώντας στο Mega, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, τόνισε για τα «ορφανά» κρούσματα πως «είναι τα σημάδια που περιμέναμε να δούμε πριν από ένα δεύτερο κύμα, οπότε σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για την μείωση αυτής της δυναμικής που βλέπουμε να έρχεται»..

Σημείωσε ακόμα πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα διάσπαρτα κρούσματα. «Με αυτά που βλέπουμε να γίνονται, με αρκετές εστίες πιθανής υπερμετάδοσης να είναι διεσπαρμένες σε διάφορα σημεία, είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί πρόβλημα», τόνισε.

Ο καθηγητής υπογράμμισε αναφορικά με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση πως «είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους».

Οσον αφορά τους τουρίστες, εστίασε στο πρόβλημα του Προμαχώνα όπου εμφανίζεται η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων. «Μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό. Γι’ αυτό και πήραμε συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη».