7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Γκ. Μαγιορκίνης: Οι διαγνώσεις κρουσμάτων συνεχίζουν να μειώνονται

Γκ. Μαγιορκίνης: Οι διαγνώσεις κρουσμάτων συνεχίζουν να μειώνονται

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται εντυπωσιακά και η πίεση στο σύστημα Υγείας αποκλιμακώνεται σταθερά, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 15%.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων, εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας.

Επίσης καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας σε λιγότερες από 600 περίπου ανά ημέρα. Ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώνεται κατά 37%, σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατ. συσκευές σε περίπου 4,4 εκατομμύρια πολίτες.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να βελτιώνεται και πλέον το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας βρίσκεται στα επίπεδα περίπου του περσινού Οκτωβρίου, είπε ο καθηγητής. Τόνισε ότι η κυκλοφορία του ιού εξακολουθεί να είναι σημαντική και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

"Πρέπει να διατηρήσουμε υψηλό το ρυθμό του εμβολιασμού, να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στα self tests και να τηρούμε τα επίπεδα ατομικής υγιεινής μέχρι να φτάσουμε το απαραίτητο επίπεδο συλλογικής ανοσίας", κατέληξε, μεταξύ άλλων.