7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Δόμνα Μιχαηλίδου : Γινόμαστε ανάδοχοι, βγάζουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα

Γινόμαστε ανάδοχοι, βγάζουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα
Φωτογραφία αρχείου

Τα μέτρα για την ενίσχυση της αναδοχής αναλύει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η αναδοχή είναι μία πράξη αγάπης, φροντίδας και ανιδιοτέλειας. Σήμερα, 1.569 παιδιά μεγαλώνουν σε ιδρύματα. Από αυτά, μόνον τα 74 προορίζονται για υιοθεσία, ενώ με την αναδοχή θα μπορούσαν να βρουν οικογένεια 641 παιδιά όλων των ηλικιών, δηλαδή το 40%! Το 2021, επικεντρωνόμαστε στην αναδοχή και την ενισχύουμε με τρία ειδικά και κρίσιμα μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να βρεθεί «Μια Οικογένεια για Κάθε Παιδί».

Στο πλαίσιο αυτό,  τονίζει ότι οι ανάδοχοι γονείς θα ενισχύονται με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης - αυτόματα και ψηφιακά - μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας anynet.gr. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πρώτη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, ενώ το επίδομα ξεκινά από 325 ευρώ για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και φτάνει έως και 1.200 ευρώ για τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου προσθέτει ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο, με το οποίο διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Υπογραμμίζει δε ότι, λαμβάνοντας υπ' όψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών.

Τέλος όπως αναφέρει, δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ