Γιατί πνίγονται σε μία κουταλιά νερό;

Γιατί πνίγονται σε μία κουταλιά νερό;

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος αποφάσισε να μετέχει του μυστηρίου της θείας κοινωνίας και η φωτογραφία του υπουργού και βουλευτή του Βόρειου τομέα των Αθηνών να μεταλαμβάνει άνευ «προφυλάξεων» έκανε αστραπιαία τον γύρο των Μέσων Ενημέρωσης και του διαδικτύου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του επί της ύλης Νίκου Χαρδαλιά. Κοινώς πνίγηκαν σε μία κουταλιά νερού. Και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα είναι η τελευταία φορά…

Η επικοινωνία είναι τέχνη! Είναι σαν τον πόλεμο. Μιλάμε για την τέχνη της επικοινωνίας. Ο υπουργός Κουμουτσάκος ξέχασε ότι είναι υπουργός και η κυβέρνηση ξέχασε να του ζητήσει κάτι περισσότερο από μία έγγραφη μετάνοια.

Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Όχι με κάποιον εξωτερικό εχθρό, αλλά με τον ύπουλο COVID-19 και ταυτόχρονα με ένα πλήθος (μικρό προς το παρόν) ανόητων ανθρώπων που επιμένουν ότι όλα αυτά για τον ιό είναι μέρος μιας παγκόσμιας συνομωσίας για να μας… καθυποτάξουν.

Χτες έλεγαν για τον ψεκασμό των αεροπλάνων. Και πάλι για να μας καθυποτάξουν. Σήμερα για τον COVID-19 και τις μάσκες. Αύριο το ίδιο σενάριο θα επανέλθει με άλλη αφορμή. Σταθερή αξία η «μυστική παγκόσμια κυβέρνηση» που προσπαθεί να μας πνίξει τις ελευθερίες μας. 

Ο κ. Κουμουτσάκος θέλησε την ημέρα των γενεθλίων του να μεταλάβει. Δικαίωμά του! Οι ιερείς δίπλα του ήταν χωρίς μάσκες. Θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους. Κι όπως μας έχει διαβεβαιώσει γνωστή επιστήμονας, που μετέχει και των ανωτάτων ιατρικών συμβουλίων, οι πιστοί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό με το κουταλάκι της θείας κοινωνίας. Άρα, πού είναι το πρόβλημα; Από την ώρα που το λέει δημόσια η κορυφαία κυρία επιστήμονας, ποιο είναι το πρόβλημα; 

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να τα έχει καλά και με τον αστυνόμο και με τον χωροφύλακα. Πράγμα σχεδόν αδύνατο. Και ο κ. Κουμουτσάκος θέλησε να μιλήσει στην καρδιά και στην ψυχή των ψηφοφόρων του. Το πέτυχε. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έφαγε μία αχρείαστη σφαίρα. Και απ’ ό,τι φαίνεται θα φάει κι άλλες, από τη στιγμή που οι επί της ύλης ασχολούνται με αλλότρια πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί από πριν να μην κάνει δημόσια κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει ιδιωτικά. Για να μην αναγκάζεται ο κ. Χαρδαλιάς να παίζει τον ρόλο του… κακού μπάτσου.

Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία. Δύσκολο πράγμα! Καλή είναι η εξουσία και τα προνόμιά της, αλλά δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Η δημόσια εικόνα μιας κυβέρνησης είναι μία σοβαρή δουλειά.

Να παραιτηθεί ο κ. Κουμουτσάκος; Να ηρεμίσουμε λίγο. Αν κάθε φορά είχαμε και μία παραίτηση για μία ανάλογη περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα έφτανε στο σημείο να κυβερνά μόνο τους. Να είναι ο υπουργός όλων των υπουργείων του. Ας κάνουν μία καλή νέα αρχή. Ας αποφασίσουν να λειτουργήσουν ως ομάδα και όχι ως ένα σύνολο ατάκτων. Διότι αυτό είναι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση: Ένα σύνολο ατάκτων που κυνηγούν το θήραμα (τους σταυρούς) για τις επόμενες εκλογές. Όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν ως κυβέρνηση, θα το καταλάβουν. Δεν θα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό. Ούτε θα χάνονται στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]