Γιατί ο Μητσοτάκης πέρασε από το «Σωτηρία»

Γιατί ο Μητσοτάκης πέρασε από το «Σωτηρία»

Στην πολιτική πίσω από κάθε κίνηση και επιλογή κρύβεται πάντα μία καθαρή πολιτική στόχευση. Με άλλα λόγια τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ο άγραφος αυτός κανόνας της πολιτικής βρίσκει την εφαρμογή του και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία  κρατήθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως επτασφάγιστο μυστικό.

Κανείς πέρα από τους πολύ στενούς του συνεργάτες δεν γνώριζε το παραμικρό, με έναν σαφή στόχο  Να μην διαρρεύσει η είδηση και στηθεί το «γνωστό σκηνικό» με όλους όσοι προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του «παράγοντα» , έναν ρόλο που τον διεκδικούν διαχρονικά πολλοί. Ήταν άλλωστε μία κίνηση αποκλειστικά αφιερωμένη στους ήρωες του εθνικού συστήματος υγείας.

Η κίνηση Μητσοτάκη να επισκεφτεί ένα από τα νοσοκομειακά ιδρύματα αναφοράς της πανδημίας, σε πρώτο επίπεδο είχε έναν αυτονόητα κεντρικό στόχο: 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμψυχώσει και να στηρίξει τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει την μεγάλη μάχη. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η καθαρά πολιτική προσέγγιση της συγκεκριμένης επιλογής. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι παρών, μακριά από την ασφάλεια του πρωθυπουργού γραφείου, σε μία δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την κοινωνία» τόνισε στο liberal.gr καλά πληροφορημένη πηγή.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα η έξοδος αυτή του πρωθυπουργού δεν αποτελεί μία αποσπασματική επιλογή,  μια και σύντομα θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξαναβγεί στοχευμένα  από το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα.  

Κατά τη διάρκεια της  μετάβασης  του στο νοσοκομείο πολύς λόγος έγινε και για το ότι ο κ.Μητσοτάκης φόρεσε προστατευτική μάσκα, εικόνα που σχολιάστηκε.

«Έχουμε κερδίσει αρκετές μάχες για την εξάπλωση του κορονοιού , αλλά όχι τον πόλεμο» εξηγούσε κυβερνητικό στέλεχος , θέλοντας να τονίσει την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων προφυλάξεων από πλευράς πολιτών απέναντι στον κορονοϊό, σε σχέση και με την επιλογή Μητσοτάκη για την μάσκα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν δείχνουν να εφησυχάζουν.

Παρά  τα πρώτα θετικά δείγματα που ήδη έχουν διαπιστωθεί απέναντι στη διασπορά του κορονοϊού, η κυβέρνηση δε δείχνει να κλείνει την πόρτα νέων σκληρών μέτρων ενόψει και της όποιας πασχαλινής εξόδου. 

- Το κλείσιμο διοδίων,

- η απαγόρευση κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς,

- η αυστηροποίηση στην κυκλοφορία ακόμα και σε παράδρομους των κεντρικών οδικών αρτηριών,

- η αύξηση της σχολαστικότητας  επιβολής προστίμων, είναι μερικά από τα σενάρια που επεξεργάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο, τα οποία θα «κλειδώσουν» μέχρι την Κυριακή των Βαίων.