Γιατί ο κ.Τσίπρας δεν διαγράφει τα στελέχη που «παραληρούν»;

Γιατί ο κ.Τσίπρας δεν διαγράφει τα στελέχη που «παραληρούν»;

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει είναι σύμπτωση λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει η φράση αυτή να παίρνει «σάρκα και οστά». Για μία ακόμα φορά η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε διστάζει είτε κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αποφεύγοντας να πάρει θέση σε παραφωνίες στελεχών της.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα, αυτό του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανάρτηση του καταφερόταν με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του πρωθυπουργού έδινε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πάνω του το θέμα και να διαγράψει τον πολιτευτή με ελάχιστο πολιτικό κόστος. Παρόλα αυτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κινήθηκε , προτιμώντας να μείνει εκτός κάδρου. Ο υποψήφιος βουλευτής μόνος, προφανώς μετά από σχετικές πιέσεις, έδειξε μεταμελημένος και έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος. 

Η απάθεια όμως που δείχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι μνημειώδης. Εκτός από τον συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή, πριν από μερικές εβδομάδες και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης είχε προβεί σε τοποθετήσεις «εκτός πλαισίου» που είχαν και αυτές περάσει απαρατήρητες. 

Ορισμένοι θα επισημάνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή δεν υπάρχει ως έννοια. Κάποιοι άλλοι ότι απλώς ο κ. Τσίπρας δε θέλει να ανακυκλώνει την εσωστρέφεια. Υπάρχουν και εκείνοι που σημειώνουν ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίτηδες σιωπούν προκειμένου να έχουν όλες τις τάσεις ευχαριστημένες. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να τονιστεί πως όποια και αν είναι η πραγματική αιτία, σε ένα κόμμα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια σκηνικά δε θα πρέπει να συμβαίνουν.

Μία εντελώς διαφορετική στάση έχει υιοθετήσει το κυβερνών κόμμα που σε ανάλογες περιπτώσεις μέσα σε ελάχιστες ώρες έπαιρνε αυστηρά μέτρα: 

- Πριν από τέσσερις μέρες η κεντρική επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ διέγραψε από μέλος του κόμματος τον Χριστόφορο Ανδρίτσο που είναι δημοτικός σύμβουλος στη Στυλίδα και αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ (Δημοτική Τοπική Οργάνωση) Στυλίδας της Νέας Δημοκρατίας μετά από την κίνηση του να αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία του στην οποία εμφανίζονταν με σημαία της χούντας.

- Στις αρχές Μαρτίου διεγράφη από το κυβερνών κόμμα ο  Διαμαντής Καρασούλας, ο οποίος  ήταν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ Ηλείας. Είχε προηγηθεί  ανάρτησή του για τον εμπρησμό σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο, στις εγκαταστάσεις της οποίας λειτουργούσε και το «Σχολείο της Ειρήνης» όπου διδάσκονταν ελληνικά τα προσφυγόπουλα.

- Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε τεθεί εκτός ΝΔ ο Θεόδωρος Γιάνναρος , πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος του κόμματος στον τομέα Υγείας, εξαιτίας ρατσιστικών σχολίων . 

Είναι προφανές ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει διαλέξει την «καθαρή» οδό σε αντίθεση με την σιωπή του κ. Τσίπρα. Δύο διαφορετικές λογικές, δύο διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι...