Γιατί η Hyundai επενδύει – ακόμα περισσότερο - στις ΗΠΑ;

Γιατί η Hyundai επενδύει – ακόμα περισσότερο - στις ΗΠΑ;

Το Hyundai Motor Group θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025 στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδίου να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη στις λύσεις κινητικότητας επόμενης γενιάς, αλλά και αναδειχθεί στην κορυφή της καινοτομίας.

Η ανακοίνωση είναι σαφής: «Το Hyundai Motor Group (HMG) … επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις επενδύσεις του με στόχο να παρέχει βιώσιμες και έξυπνες λύσεις κινητικότητας στις Η.Π.Α.»

Το τι σημαίνει αυτή η επέκταση έχει οπωσδήποτε το δικό του ενδιαφέρον. Βλέπετε τα σχέδια του Ομίλου, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους κύκλους του περικλείει τη Hyundai την Kia και την Genesis, περιλαμβάνουν επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, οι οποίες αποσκοπούν στο να επιταχύνουν την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση και να ενθαρρύνουν την καινοτομία. Η κίνηση αυτή ενισχύει τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα με νέες τεχνολογίες και συμβάλλει στην παραγωγή του Ομίλου στις Η.Π.Α.

Πρόσφατα, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε επένδυση 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία των πρώτων εξειδικευμένων μονάδων κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ, στην Πολιτεία της Τζόρτζια, και την παραγωγή μιας μεγάλης γκάμας νέων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων για τους πελάτες του στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε έκταση 2.923 στρεμμάτων στην κομητεία Bryan της Τζόρτζια και η έναρξη της εμπορικής παραγωγής τους αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική δυνατότητα τις 300.000 μονάδες. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ενδυναμώσουν το HMG ώστε να ηγηθεί της μετάβασης της αγοράς στα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ και τον οδικό χάρτη του Ομίλου να είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2026.

Το νέο εργοστάσιο θα εφαρμόσει πολλές από τις προηγμένες ευφυείς τεχνολογίες κατασκευής του HMG, με ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο και ευέλικτο σύστημα παραγωγής. Ως μέρος της δέσμευσης του Ομίλου για βιωσιμότητα, οι μονάδες θα βασίζονται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων και τη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100.

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον» δήλωσε ο Euisun Chung, Executive Chair του Ομίλου Hyundai Motor στα πλαίσια συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στη Σεούλ. «Ο Όμιλος θα ενισχύσει τη συνεργασία του με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για ουδετερότητα του άνθρακα».

Ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες καινοτομίας, το HMG έχει διαθέσει μια σειρά πρόσθετων κεφαλαίων για την προώθηση βασικών μελλοντικών τεχνολογιών όπως η ρομποτική, η προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM), η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η επένδυση θα επιτρέψει στο HMG να προσφέρει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης του Ομίλου σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας, κάτι που φαίνεται και από την απόκτηση της Boston Dynamics, μιας καινοτόμο εταιρεία του χώρου.

Το HMG παράλληλα πρωτοπορεί στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και ανταποκρίνεται στην ταχεία αλλαγή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνεργασία με την Motional, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Βοστώνη από κοινού με την Aptiv, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας των ΗΠΑ, το 2020. Η Motional πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις πρώτες δοκιμές της υπηρεσίας Robotaxi σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ με στόχο να ξεκινήσει την εμπορική τους διάθεση το 2023. Ο Όμιλος θα στηρίξει ενεργά τη Motional με στόχο να καταστήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης (χωρίς οδηγό) πιο ασφαλή, αξιόπιστη και προσβάσιμη στους πελάτες των ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Για να επεκτείνει τη διάσταση των λύσεων κινητικότητας, το HMG αναπτύσσει επίσης τις τεχνολογίες και τις υποδομές στην προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (Advanced Air Mobility). Ο Όμιλος ίδρυσε το περασμένο έτος την Supernal, μια εταιρία με έδρα την Ουάσιγκτον για να ενισχύσει τις δυνατότητες της AAM, έχοντας στόχο την έναρξη της λειτουργίας της το 2028. Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, μεταφορά με ηλεκτρικό αεροταξί καθέτου απογείωσης “eVTOL” στην πόλη και στη συνέχεια χρήση e-scooter μέχρι τον προορισμό τους., η Supernal συνεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις ώστε να ερευνήσει φυσικά και ψηφιακά concepts υποδομών και να εξασφαλίσει το κατάλληλο οικοσύστημα για τη βιομηχανία της AAM.