7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί έβαλαν στόχο την Πελώνη

Γιατί έβαλαν στόχο την Πελώνη
Eurokinissi

Η κυβέρνηση επέλεξε η ενημέρωση για τις πυρκαγιές να είναι επιχειρησιακή σε αυτή τη φάση, κάτι που όμως δείχνει να μην αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τα φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης και τα τρολ του διαδικτύου που επιδιώκουν διακαώς έναν συμψηφισμό και κυρίως να μετατρέψουν το θέμα σε πολιτικό. Και στο πλαίσιο αυτό έθεσαν στο στόχαστρό τους την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη φτάνοντας στο σημείο να διασπείρουν fake news για διακοπές στην… Κούβα

Ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στον στενό πυρήνα της κυβέρνησης, στο επιτελείο λήψης των αποφάσεων και διαχείρισης κρίσεων, παρα τω πλευρώ δηλαδή του πρωθυπουργού. Ως εκ τούτου αποτελεί και βασικό στόχο της αντιπολίτευσης, ειδικά μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να αρθρώσει λόγο πολιτικό και αναλώνει τη δράση της σε ένα διαρκή πετροπόλεμο.

Ακόμη και στην περίπτωση των καταστροφικών πυρκαγιών που η χώρα και οι κάτοικοι της βιώνουν στο πετσί τους αυτή την περίοδο, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει ένα είδος ανταρτοπόλεμου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι καταγγέλλει ακόμη και τα σχέδια εκκένωσης προκειμένου να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές από την πύρινη λαίλαπα σε μια προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού. Άλλωστε μέχρι και τις σε βάρος του ύβρεις από κομματικά στελέχη υιοθέτησαν ορισμένη πέριξ και εντός της Κουμουνδούρου.

Η Αριστοτελία Πελώνη εκ του ρόλου της βρίσκεται στο επίκεντρο των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Από σεξιστικές μέχρι fake news είναι στην πρώτη γραμμή των χτυπημάτων που φυσικά κινούνται σε σημεία κάτω από τη ζώνη. Πρόσφατα μάλιστα ο Θανάσης Καρτερός αρθρογραφούσε, προ των πυρκαγιών, για τις γόβες της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η ουσία είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εδώ και καιρό επιχειρήσει και επιχειρούν και πάνω στα αποκαΐδια να πλήξουν τον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Η απόφαση του Μαξίμου να χειριστεί το θέμα της ενημέρωσης αναφορικά με τις πυρκαγιές επιλέγοντας την επιχειρησιακή, σε αυτή τη φάση, μορφή της, αποτέλεσε ευκαιρία για την Κουμουνδούρου και τις υπόγειες γραμμές της να εξαπολύσει επιθέσεις, ερωτήματα και κυρίως fake news που στόχο έχουν να διαρραγεί η αλυσίδα της κεντρικής διαχείρισης.

Ανάλογες κινήσεις μόνο απόγνωση και έλλειψη πραγματικής διάθεσης για συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης δείχνουν και έρχονται να αναδείξουν για μια ακόμη φορά τον αρνητικό ρόλο που επιτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι οι πολίτες του εμπιστεύθηκαν στις εκλογές του 2019 την μείζονος σημασίας για την ίδια τη Δημοκρατία, θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.