Για το Κυπριακό και την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Γαλλίας

Για το Κυπριακό και την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Γαλλίας

Κατ ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης και της Γαλλίας, Ζαν Λε Ντριάν.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με ανακοίνωση στην Λευκωσία, συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της αναμενόμενης περιοδείας της ειδικής συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ , Τζένιφερ Λουτ, για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συζήτησης για το Κυπριακό έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για την ανάγκη απρόσκοπτης ανανέωσης της θητείας της "Ειρηνευτικής Δύναμης" των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Ζαν Λε Ντριάν στην Κύπρο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Λαμβανομένου υπόψη του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Γαλλίας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και συγκεκριμένοι τρόποι για ανάληψη συλλογικών δράσεων, με στόχο την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: