Για τις 16 Ιανουαρίου 2019 αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Για τις 16 Ιανουαρίου 2019 αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Η απουσία βασικού μάρτυρα, κρατούμενου των φυλακών, οδήγησε στην αναβολή της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η δίκη είναι πως απουσίαζε από τη διαδικασία βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, κρατούμενος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αποφάσισε τελικά εξαιτίας αυτού του λόγου να αναβάλλει την υπόθεση βάση του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο μάρτυρας που παρότι περιλαμβάνεται στον κατάλογο, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο ήταν κρατούμενος στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς και μπορεί να ρίξει φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε, αφού πρώτα αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, να αναβάλλει την υπόθεση, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου και μίας ακόμη μάρτυρος που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και να τους επιβάλλει πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

Παράλληλα, έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση.