Για την συμπεριφορά της Τουρκίας η τηλεφωνική συνομιλία Έλληνα και Βρετανού ΥΠΕΘΑ
N. Παναγιωτόπουλος- Μπ. Ουάλας

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας η τηλεφωνική συνομιλία Έλληνα και Βρετανού ΥΠΕΘΑ

 Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς, σήμερα, με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπεν Ουάλλας  με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Έλληνας Υπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς μας έχουμε ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφ’ όσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ουάλλας ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της χώρας μας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει, και από πλευράς του, προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου. Ο Βρετανός Υπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση τού απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.

AP Photo/Francisco Seco