Για τη Γιουνάιτεντ ο θρίαμβος επί της Σίτι είναι μια νέα ελπίδα

Για τη Γιουνάιτεντ ο θρίαμβος επί της Σίτι είναι μια νέα ελπίδα

Για τη Μάντσεστερ Σίτι το τέλος στο σερί των 21 νικών σε όλες τις διοργανώσεις ήταν επίπονο. Οχι γιατί δεν το περίμενε πως θα έχανε κάποια στιγμή, αλλά επειδή συνέβη εντός έδρας στο «Ετιχαντ», από τη... γειτόνισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0, σε ματς όπου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα. Για τους «κόκκινους διαβόλους», πάλι, αυτός ο θρίαμβος είναι μια νέα ελπίδα.

Ισως όχι για την κατάκτηση της Premier League. Παραμένουν στο -11 από τους «πολίτες» με δέκα αγωνιστικές ν' απομένουν στο πρόγραμμα, όσο για την συμβολική σημασία λίγες μέρες προτού υποδεχθεί τη Μίλαν για τους «16» του Europa League. Μια τέτοια νίκη μπορεί να γίνει η πλατφόρμα... εκτόξευσης για κάτι καλύτερο.

Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στο τρέχων πρωτάθλημα δεν είχε νίκη κόντρα σε μια από τις υπόλοιπες πέντε του BIG-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου, δηλαδή την Λίβερπουλ, την Τσέλσι, την Αρσεναλ, την Τότεναμ και την Σίτι, μέχρι την Κυριακή. Αναμφίβολα ενισχύει τον προπονητή που αυτή την σεζόν έχει περάσει και πάλι από 40 κύματα, ιδίως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την συνέχεια του Champions League, όταν και πάλι ο κόσμος ζητούσε την απόλυσή του.

Το πρόβλημα, λένε, είναι πως με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, η Γιουνάιτεντ δεν είναι ποτέ τόσο κακή σε μια σεζόν ώστε η διοίκηση να τον διώξει, αλλά και ποτέ τόσο καλή ώστε να θεωρείται πραγματική διεκδικήτρια των σημαντικότερων τίτλων. Νίκες σαν κι αυτή, όμως, μπορούν να αλλάξουν την πορεία ενός συλλόγου. Γιατί το... μήνυμα κυκλοφορεί εσωτερικά και εξωτερικά.

Προς τα μέσα, οι παίκτες αντιλαμβάνονται πως μπορούν να κοιτάξουν ομάδες όπως η Σίτι στα μάτια και να παλέψουν για τα μεγάλα τρόπαια. Προς τα έξω, είναι ένα δείγμα στους μεταγραφικούς στόχους πως η ομάδα έχει δυνατότητες για να πετύχει κάτι καλό. Αυτές τις μέρες η Γιουνάιτεντ, μαζί με την Σίτι και άλλες τέσσερις, συνδέθηκαν με τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ. Ο Σόλσκιερ που τον είχε παίκτη στη νορβηγική Μόλντε διατηρεί συχνή επαφή μαζί του. Η νίκη επί της Σίτι ίσως να μην αποφέρει άμεσα κάποιον τίτλο στη Γιουνάιτεντ, μα ενδεχομένως να της φέρει έναν παίκτη που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο «Ολντ Τράφορντ».

Παρόλο που το κλαμπ την περασμένη σεζόν είδε τα έσοδά του να μειώνονται στα 580,4 εκατομμύρια ευρώ από τα 711,5 που είχε την σεζόν 2018-19 και οι απώλειες στην τρέχουσα ίσως να ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια, είναι αποφασισμένο να κάνει και πάλι επενδύσεις για την απόκτηση νέων παικτών που θα την επαναφέρουν ξανά στην κορυφή.