Για «σκληρό χειμώνα» προειδοποιεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον
Κορονοϊός

Για «σκληρό χειμώνα» προειδοποιεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον

Για «σκληρό χειμώνα» προειδοποίησε τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αύξηση 37% στον αριθμό των καθημερινών περιστατικών Covid σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επικράτηση της ινδικής μετάλλαξης προκαλεί προβληματισμό σε κυβερνήσεις και επιστήμονες καθώς την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη.

Σύμφωνα με τον Indepedent, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου, καταγράφηκαν περισσότερες από 10.000 νέες λοιμώξεις, καθώς και πέντε θάνατοι, λόγω κορονοϊού. 

Σε χθεσινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times αναφέρουν ότι παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού, εκτός από τη Βρετανία, πλέον έχει κυριαρχήσει στην Πορτογαλία, δημιουργώντας παράλληλα τοπικές εστίες έξαρσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία, με τους Ευρωπαίους ειδικούς να αναζητούν τρόπο ώστε να περιορίσουν τη διάδοσή της. 

Στο ίδιο άρθρο, επισημαίνεται ότι ο μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων έχει προκαλέσει ανησυχία ότι η παραλλαγή «Δέλτα» θα μπορούσε να σταματήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η ΕΕ τους τελευταίους δύο μήνες για να μειώσει τις νέες μολύνσεις και τους θανάτους στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το φθινόπωρο.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οπουδήποτε εισαχθεί η παραλλαγή Delta, θα γίνει τελικά κυρίαρχη. Το κλειδί για την αντιμετώπισή της θα είναι η αύξηση του ποσοστού των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων καθώς θα επιβραδύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάδοση του ιού, μη επιτρέποντας την εκδήλωση ενός 4ου κύματος της πανδημίας.