7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Γερμανία: Για πρώτη φορά πάνω από 1,1 εκατ. εμβολιασμοί σε μία ημέρα

Για πρώτη φορά πάνω από 1,1 εκατ. εμβολιασμοί σε μία ημέρα

Μπορεί να άργησαν, αλλά φαίνεται ότι «πήραν μπρος» στη Γερμανία αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

«Χτες για πρώτη φορά εμβολιάσαμε περισσσότερο από 1% του πληθυσμού μέσα σε μία μέρα και - δεύτερο ρεκόρ - περισσότερους από ένα εκατ. ανθρώπους σε μια μέρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν σε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι χορηγήθηκαν περίπου 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων τη χτεσινή Τετάρτη.

«Αυτό σημαίνει ότι 25,9% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 7,5% και με τη δεύτερη», σημείωσε ο κ. Σπαν, υπογραμμίζοντας ότι μόνο οι ιδιώτες γιατροί κατάφεραν χτες Τετάρτη να χορηγήσουν 730.000 δόσεις εμβολίων, ενώ τα κέντρα εμβολιασμού 360.000.

Να σημειωθεί ότι παρά το απρόσμενο «φιάσκο» που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες, με τη χώρα να παρουσιάζει μια εικόνα χάους, εξαιτίας καθυστερήσεων και μιας άνευ προηγουμένου έλλειψης οργάνωσης, η Γερμανία τις τελευταίες βδομάδες έχει καταφέρει να αυξήσει εντυπωσιακά τους ρυθμούς των εμβολιασμών.

Και αυτό το οφείλει κυρίως στους ιδιώτες γιατρούς της, οι οποίοι από τις 7 Απριλίου μπήκαν στον «αγώνα» των εμβολιασμών, τονίζει στο Liberal η Δρ. Ούτε Τάιχερτ, Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών στον Δημόσιο Τομέα, αλλά και στο γεγονός ότι η χώρα έχει πλέον περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή της.