Για προσπάθεια σπίλωσής του κάνει λόγο ο Ν. Φωτόπουλος

Για προσπάθεια σπίλωσής του κάνει λόγο ο Ν. Φωτόπουλος

Για προσπάθεια σπίλωσης της ΓΕΝΟΠ και του ιδίου κάνει λόγο ο Ν. Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο συνδικάτο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος, τον βάραιναν 4 κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΗ ζημιώθηκαν κατά 10.883.159 ευρώ, ωστόσο «ούτε η ΔΕΗ ούτε το Δημόσιο δεν ήρθαν ως μάρτυρες κατηγορίας, γιατί δε θεωρούν ότι ζημιώθηκαν».

Αναφέρει ακόμη ότι αθωώθηκε για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που είναι συνέργεια σε απιστία που αφορά την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ηθική αυτουργία σε απιστία που αφορά τη σύμβαση για κατάρτιση μελέτης ύψους 300.000 Euro, ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπογραφή σύμβασης δανείου ύψους 500.000 Euro.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή για απάτη που - όπως επισημαίνει - αφορά δαπάνες για ταξίδια, φιλοξενία ξένης αντιπροσωπείας, δικηγορικές αμοιβές για προσφυγή κατά του μνημονίου, κ.α., απόφαση για την οποία έχει ασκήσει έφεση.