Ζ. Ράπτη: Πρέπει να κάνουμε υπομονή - Το ΕΣΥ πιέζεται πολύ

Ζ. Ράπτη: Πρέπει να κάνουμε υπομονή - Το ΕΣΥ πιέζεται πολύ

Η επιτροπή των ειδικών δεν έχει συζητήσει ακόμα το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή σε άτομα που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε self test, ανέφερε σε σημερινή της συνέντευξη η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, τόνισε η κ. Ράπτη, καθώς το ΕΣΥ πιέζεται πολύ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κ. Ράπτη σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα μας συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, και ήδη γίνονται πάνω από 55 χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως. 

«Είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί άλλο ένα εμβόλιο στη φαρέτρα», τόνισε, ωστόσο διευκρίνισε πως η χώρα μας θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. 

Επίσης, η Ράπτη επισήμανε ότι τα self test σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο. Έχουν ήδη μοιραστεί 970.000 τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία, ανέφερε, ενώ η πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό ένα τεστ είναι μια στα χίλια. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δεύτερα θα είναι υποχρεωτικά τα self test στους εργαζόμενους  στο λιανεμπόριο, τα  σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα  πώλησης τροφίμων και ποτών, την εστίαση, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες καθαρισμού, σε  Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, αλλά και στους εργαζόμενους σε ΚΕΠ, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι καθώς και για τους δικαστικούς υπαλλήλους και λειτουργούς.