Για 36η ημέρα κρατούμενοι στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί - Τους επισκέφθηκαν οι γονείς τους

Για 36η ημέρα κρατούμενοι στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί - Τους επισκέφθηκαν οι γονείς τους

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται για 36η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στους γονείς των δύο στρατιωτικών επετράπη αυτή τη φορά να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό. Κατά τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν είχε συμβεί.

Στο μεταξύ μήνυμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους. Δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Π. Παυλόπουλος: Υπεροχή της Ελλάδας σε Ιστορία, Πολιτισμό και Δημοκρατία αποδεικνύει η στάση των δυο στρατιωτικών

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Φ. Κουβέλης: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα:

- Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Ο Εσταυρωμένος Ιησούς να είναι κοντά με τους δύο φυλακισμένους στρατιώτες