ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Στο 90% η προσέλευση των μαθητών την πρώτη μέρα

ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Στο 90% η προσέλευση των μαθητών την πρώτη μέρα

Στο άνοιγμα των Λυκείων και στην προσέλευση την πρώτη μέρα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνοντας πως «γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία».

Σχετικά με την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές ο Α. Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διαβεβαίωσε ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις. Άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται για κενά που έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται πως βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».