Υπουργείο Εσωτερικών: Μπορούμε να κάνουμε και... πενταπλές εκλογές τον Μάιο

Υπουργείο Εσωτερικών: Μπορούμε να κάνουμε και... πενταπλές εκλογές τον Μάιο

Έτοιμοι ακόμη και για πενταπλές εκλογές δηλώνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, να δηλώνει πως προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις εκλογές του Μαΐου. Η δήλωσή του έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες δηλώσεις του υπουργού Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος έχει επίσης υποστηρίξει ότι η πραγματοποίηση πολλαπλών εκλογών είναι εφικτή.

Συγκεκριμένα αν και ο κ. Πουλάκης, έσπευσε να σημειώσει πως δεν «βλέπει» εθνικές την άνοιξη κάνοντας λόγο για κάλπες τον Οκτώβριο, σημείωσε. μιλώντας στο Θέμα 104,6 fm,  ότι στο υπουργείο ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαΐου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο»..

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό». Επίσης, μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση, κινούμενη στη γραμμή του Αλ. Τσίπρα αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα των εκλογών με τα στελέχη της να δηλώνουν ότι θα γίνουν με τη λήξη της συνταγματικής θητείας.

Εν τούτοις το θέμα των εκλογών παραμένει ανοιχτό με τον πρωθυπουργό να μην έχει αποφασίσει ακόμη για την ημερομηνία των εκλογών και να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία δύναται να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλου.ς