ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν την παραίτησή του κυβερνήτη της Ν. Υόρκης Α. Κουόμο

Γερουσιαστές ζητούν την παραίτησή του κυβερνήτη της Ν. Υόρκης Α. Κουόμο

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τσακ Σούμερ και Κίρστεν Γκίλιμπραντ προστέθηκαν στη μακρά λίστα των πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης που ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο, έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως τόνισαν οι δύο γερουσιαστές ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης «έχασε την εμπιστοσύνη» των Νεοϋορκέζων μετά από αυτές τις καταγγελίες.

Προ ημερών βουλευτές των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη συμπεριλαμβανομένων των Αλεσάντρια Οκαζιο Κορτεζ, Τζέρι Ναντλερ, Γκρέις Μένγκ και Αντόνιο Ντελγκαδο τάχθηκαν επίσης υπέρ της παραίτησής του Κουόμο.

Ο Ναντλερ είπε ότι ο κυβερνήτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Νέας Υόρκης. «Οι επαναλαμβανόμενες κατηγορίες εναντίον του κυβερνήτη και ο τρόπος με τον οποίο απαντά σε αυτές, έχουν καταστήσει αδύνατη την διακυβέρνηση από αυτόν», δήλωσε ο βουλευτής.

«Δεν έκανα αυτό που μου αποδίδεται. Τέλος» είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Οι πολιτικοί που δεν γνωρίζουν ούτε ένα γεγονός, αλλά παρόλα αυτά σχηματίζουν ένα συμπέρασμα και μια γνώμη, είναι, κατά την άποψή μου, απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι» πρόσθεσε.

«Περιμένετε (να δείτε) τα γεγονότα, τότε μπορείτε να έχετε μια γνώμη», είπε, αναφερόμενος στις έρευνες για τις κατηγορίες εναντίον του. Ο κυβερνήτης των Δημοκρατικών, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης έλεγχο σχετικά με τους θανάτους από τον κορονοϊό σε κατοίκους των γηροκομείων, αρνήθηκε ότι έχει αγγίξει ποτέ κάποιον ανάρμοστα και είπε ότι λυπάται αν έκανε ποτέ κάποιον να αισθανθεί άβολα.

Ο Κουόμο κατηγόρησε τους πολιτικούς και ομοσπονδιακούς βουλευτές ότι συμμετείχαν σε μία κίνηση «να ακυρώσουν τον πολιτισμό».