Γερμανός ΥΠΕΞ: Θα δούμε αν οι Ταλιμπάν τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους

Γερμανός ΥΠΕΞ: Θα δούμε αν οι Ταλιμπάν τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους

Η Γερμανία θα περιμένει να εγκαταστήσουν οι Ταλιμπάν νέα κυβέρνηση για να δει αν οι ισλαμιστές θα τιμήσουν τη δέσμευσή τους να επιτρέψουν σε πολίτες να αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν με πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί, όμως στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διαπιστώσουμε αν μπορούμε να υπολογίζουμε σ' αυτό», δήλωσε ο Μάας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Ισλαμαμπάντ μαζί με τον πακιστανό ομόλογό του Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι.

«Οι Ταλιμπάν θέλουν να εγκαταστήσουν μια νέα κυβέρνηση και αυτό θα μας δώσει μια ένδειξη για το αν θα ανταποκριθούν ή όχι στο αίτημά μας η κυβέρνηση αυτή να περιλαμβάνει όλους», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου πως η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν θα σχηματιστεί εντός ημερών.

«Περιμένουμε ότι μια κυβέρνηση συναίνεσης θα σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι.