Γερμανός ΥΠΕΞ: «Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν»

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν»

Με ανάρτησή του στο Twitter λίγη ώρα πριν την έναρξη της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο  Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας υπογράμμισε πως οι προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να σταματήσουν, ενώ παράλληλα τόνισε πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση μέσω του διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας:

«Θα μιλήσουμε ακόμα σήμερα για τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία πολιτική λύση μέσω του απευθείας διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Ο κ. Μάας πρόσθεσε ακόμη ότι το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με την κατάσταση στην Λευκορωσία, όπως διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες εκλογές. «Ως Ε.Ε., θέλουμε σήμερα να αυξήσουμε σημαντικά την πίεση προς την Λευκορωσία. Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να αναθεωρηθεί και εκείνοι που ευθύνονται για την κακή μεταχείριση όσων διαδηλώνουν ειρηνικά πρέπει να υποστούν κυρώσεις», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.